21.1.13

El mercat de la llet

T'has demanat mai si realment la llet és un aliment bàsic? Has pensat mai que els humans som els únics mamífers que continuam beguent llet tota la vida? La resta de mamífers deixen de beure llet una vegada que deixen de mamar. Per què serà?



En realitat la llet i els seus derivats, sobretot els de vaca, no tan sols no són necessaris, sinó que perjudiquen la nostra salut. Quants de casos coneixeu de gent que té fills que sempre estan refredats, que sempre tenen moc? Fills que sempre estan malalts? Gent que sempre pateix molèsties a nivell digestiu o que sol tenir digestions feixugues, gasos intestinals...? En molt d'aquests casos han acceptat aquestes patologíes com a habituals i simplement s'hi han avesat. Idò generalment tots els que han fet la prova de simplement deixar de consumir lactis han superat aquestes molèsties amb rapidesa.
Nombrosos estudis ja han demostrat que la llet, per exemple, és la principal causa d'alèrgies infantils.
La llet és un aliment indigest, per tal de digerir-la bé el nostre cos necessita d'una enzima concreta, la lactasa, que se sintetitza durant la infància de tots els mamífers, però que amb els anys es va deixant de sintetizar. 
A més, la llet que consumim avui en dia ha passat per tants de processos de conservació, esterilització, transformació...que quan ens abocam un tassó de llet en realitat estam a punt d'ingerir un producte mort. 



D'una banda, no queda gairebé rès de la llet que un dia varen esmunyir de la vaca (i encara no hem reflexionat sobre les condicions en que mantenen les vaques a les fàbriques de llet!) i d'altra encara ho agreujen més amb tots els additius, conservants, colorants...que hi afegeixen amb l´'unic objectiu de treure el màxim benefici econòmic d'aquell producte sense preocupar-se del que estan comercialitzant.





 En definitiva, els lactis no són recomenables. Erròniament molta de gent els considera imprescindibles perquè "necessitam aportar calci a la nostra dieta". 

Sí, necessitam calci, però no necessàriament dels lactis. Hi ha molts aliments que ens poden aportar més calci que la llet sense fer-mos cap mal.





I pel que fa a la llet com a beguda, hi ha moltes possibilitats molt més sanes al mercat, líquides o en pols.


... de soja, d'ametlla, de quinoa, d'anou, de castanya, de civada,... segur que en trobaries més d'una que t'agradaria! 

Encara prens lactis? Per què no fas la prova de no consumir ni llet ni derivats durant 15 dies???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me! Fins aviat!